Mijn Gent

De Stad

Sinds de zomer van 1979 woon ik in Gent. Na mijn humaniora verruilde ik mijn West-Vlaamse heimat voor de Arteveldestad om er grafische kunsten te studeren. Ik ben nooit meer weggegaan.

In al die jaren heb ik uiteraard heel wat beelden geschoten in mijn stad. Toch ben ik pas eind vorig jaar gestart met het doelgericht verzamelen van beelden die Mijn Gent tonen. Een bloemlezing van de plaatsen waar ik regelmatig kom en een zekere affiniteit mee heb.

Alhoewel ik de laatste vijftien jaar, sinds de overstap naar digitale fotografie, bijna uitsluitend in kleur werk, was het van bij de start evident dat Mijn Gent zwart-wit zou worden. Zwart-wit met aandacht voor de schaduwen, de donkerte, het zwart. Verscholen tussen stadsvernieuwing, mobiliteitsplan en een vreemd soort optimisme blijf ik namelijk het Gent van de twee laatste twee decennia van de vorig eeuw zien. Het Gent waar ik volwassen werd (nu ja) en verknocht aan raakte.

Ik maak de foto’s met een stel compacte mirrorless camera’s. Handzame toestelletjes die zich overal mee naar toe laten nemen, zonder in te boeten aan beeldkwaliteit of bedieningsgemak. Leve de technologische vooruitgang. De beelden zijn opgenomen in raw en bewerkt met een van de populaire raw converters, zonder dedicated zwart-wit filters.

Eerder deze week heb ik 2 beelden aan het album toegevoeg. Het onderstaande is er een van. De rest van het album is slechts een klik verwijderd.

Zwart-wit foto van een jonge dame voor de gevel van een dagwinkel in de Phoenixstraat in Gent
Phoenixstraat

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *